Home

Knjige

U susret velikom jubileju - 200 godina prve pčelarske knjige 

Avramov "PČELAR" po drugi put među Srbima

 

 

 

Prva srpska knjiga o pčelarstvu "Pčelar" - "Novi Pčelar" znamenitog pčelara i somborskog prote Avrama Maksimovića ponovo će biti na velikoj čitalaćkoj sceni posle ravno 200 godina.

Za ovu sjajnu priliku poznata Izdavaćko-štamparska kuća "BIROGRAF" iz Apatina objavljuje čuvenu knjigu, a za štampu je sa slavenosrpskog na srpski jezik priredio ugledni pčelar i koceljevački prota Miloš Antonić.

Svoj blagoslov za ovu znamenitu knjigu dao je uvaženi Episkop šabački Gospodin Lavrentije.

Predgovor potpisuje urednik Blagoje Svrkota, profesor, a recenzenti su istaknuti pčelar Prvoslav Nešić i književnik Zoran M. Mandić. Saradnik je poznati somborski pčelar Boško Crnogorac, a grafičko-tehničke poslove učinio je Miša Nemet.

Jedna od najboljih knjiga onog doba iz oblasti pčelarstva, a dugo vremena nezasluženo skrajnuta, pojaviće se početkom 2010. godine u specijalnom fototipskom izdanju (uporedo na slavenosrpskom i srpskom jeziku). Imaće preko 500 strana u formatu štampanom pre dva veka.

 

Prva pretplatna cena je 935,00 dinara + PTT troškovi.

 

Na UPLATNICI obavezno napisati ime i prezime, zanimanje, adresu i mesto pretplatnika, što cemo objaviti u knjizi u poglavlju "PRENUMERANTI", kao što je to urađeno u originalu štampanom u Budimu davne 1810. godine. Objavićemo i pretplatnike pravna lica, koja navode naziv, delatnost, adresu, sedište, ime i prezime rukovodioca firme.

 

Iznos od 935,00 dinara po primerku uplatiti na tekući račun

 

DOO "Birograf" Apatin broj 355-1012985-86 sa naznakom ZA PČELARA.

Knjige ćete preuzeti od poštara.

Možete pročitati: Predgovor knjige
 (u PDF formatu)